Silakan vihaajille - Maistuvampi silakkalaatikko


Luulisin, (perustuu kokemuksiini), että silakka kuuluu samalle listalle mm. sillin, maksan, sinihomejuuston jne. kanssa. Jakaa siis mielipiteet kahtia. Voin olla myös väärässä! Tuli mieleeni isäni kertomus armeijan silakkalaatikosta (mitä se oli siihen aikaan). Sillä oli nimikin..hmmm. Ai niin; piikkilankaeste! Ymmärrän paremmin tarinan jälkeen miksi ruokakokemukset voi kääntyä katkeriksi ruokamuistoiksi. Negatiivisesta positiviiseksi kääntäminen ei siis ole helppoa, joten nyt siis koetin valmistaa maistuvampaa silakkalaatikkoa ja kotona se ainakin tuntui maistuvan kiitettävän hyvin!

Maistuvampi silakkalaatikko

Maistuvampi silakkalaatikko
(3-4:lle)

6 isoa perunaa
350g silakkafileitä
1rkl kapriksia
400ml kookosmaitoa
1rkl hotmadras currya
1rkl inkiväärijauhetta
1rkl kalakastiketta
1rkl osterikastiketta
10 valkopippuria (jauhettuna)

sesamöljyä (vuokaan)


Viipaloi perunat pituussuunnassa. Sipaise uunivuokaan öljyä. Lado perunaviipaleita, silakoita ja kapriksia kerroksittain vuokaan. Sekoita huolella vispaten kookosmaidon joukkoon kaikki loput aineosat ja kaada seos kerrosten päälle tasaisesti. Paista laatikkoa uunissa n. 1,5 tuntia 170-asteisessa uunissa. Tarjoile raikkaan salaattipedin kanssa.


kerrosta perunat, silakat ja kaprikset

Tätä teen varmasti uudelleenkin. Koska vanhempani asuvat melko kaukana, en päässyt kääntämään isäni ajatuksia silakkalaatikosta nyt. Täytyy tehdä tätä seuraavan kerran lapsuudenkodissa vieraillessani. 

Pirteää loppuviikkoa ja muistakaa syödä kalaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee