Kesän viileet herkut - kookos-suklaakahvi ja banaani-mustikka-lakritsijäädyke

Olen perso kahville, hyvälle kahville. Kahvini suhteen olen myös tarkka, pääsääntöisesti. Useimmiten kahvia nautin vain aamusta, mutta aikamoinen kofeiiniannos siinä kyllä tuleekin napattua! Käytän kotona vain kahvipapuja, jauhan ne myllyssä ja kahvini keitän mokkapannussa. Rakkaalla lapsella on myös muita nimiä; mutteripannu, espressopannu yms. Tutustuin kahvin ihmeelliseen maailmaan tarkemmin vasta viitisen vuotta sitten, jolloin myös luovuin suodatinkahvista päivittäisessä käytössä. Nyt kuumilla keleillä, olen ajoittain nauttinut kahviannokseni viileänä ja ajattelin jakaa teille yhden herkkukahvin ohjeeni ja toki, kahvin kanssa jotakin pientä sievää sekä makeaa!

Kookos-suklaakahvi

Kookos-suklaakahvi (maidoton)

2,5dl vahvaa kahvia
2dl kookosjuomaa
3tl 97% kaakaojauhetta

Keitä kahvi. Jos teet suodatinkahvia, suosittelen käyttämään paahtoasteeltaan voimakasta kahvia (4-5) ja laittamaan vähintään 2 mitallista enemmän kahvia mitä normaalisti käytät. Sekoita kahviin hyvin vahva kaakaojauhe sekä kookosjuoma. Anna viilentyä jääkaapissa kylmäksi. Halutessasi voit myös tarjoilla jäiden kera. Huom! Tähän ei ole lisätty sokeria, joten sokerihiiret voisivat testata esim. erilaisia makusiirappeja. Testattu on ja aika herkkuja tuli. Itse laitoin kahvin pulloon, koska se on helppo napata mukaan esim. piknikille tai työmatkalle.

kahvin valmistuksen startti kokonaisista pavuista

Banaani-mustikka-lakritsajäädyke (G, maidoton)
(3-4 annosta)

2 banaania
3rkl mustikoita
1dl kookosmaitoa
1rkl lakritsijauhetta

Sekoita kaikki blenderillä/sauvasekoittimella tasaiseksi. Pakasta 2-3h. Nauti! Jäädykkeen kuuluu olla valmiina lusikoitavaa, mutta kuitenkin paksua ja kasassa pysyvää rakenteeltaan. Tässä ei ole lisättyä sokeria, vaan makeuttajana toimii banaanin fruktoosi. Voit halutessasi koristella ennen tarjoilua kookoshiutaleilla.

Banaani-mustikka-lakritsajäädyke

Näillä ravitsevilla ja keveillä kesäherkuilla viilennät kuumia päiviä ja mikä parasta, hyvällä omatunnolla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee