Lempparini kautta aikojen - fetasalaatti

En saa kystä kylläkseni, fetasalaatista. Muistaakseni fetajuustoon ihastuin varsinaisesti Kreikan matkalla viitisentoista vuotta sitten ensimmäisen kerran. Makumuiston suussasulavin oliivein, mehevien tomaattien ja murenevan fetajuuston kruunasi ai niin ihanan maukas oliiviöljy. Olisinpa siellä nyt! Fetasalaatti on saanut keittiössäni erilaisia muotoja; salaattiin voi yhdistää lihaa, kalaa, erilaisia yrttejä tms. Vain taivas on rajana. Tärkeintä mielestäni on tuoreet ja maukkaat raaka-aineet. Tällä kertaa salaattia maustoi tuore basilika, joka yleisemmin mielletään mozzarellan kaveriksi.


Feta-basilikasalaatti


Feta-basilikasalaatti (L, G)
(2 annosta)

250g pala fetajuustoa (laktoositon)
250g miniluumutomaatteja
½ punainen paprika
½ nippua tuoretta basilikaa
2 kourallista kalamataoliiveja
jääsalaattia
tuoretta babypinaattia

kylmäpuristettua oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria (myllystä)

Pilko tomaatit ja paloittele feta ja paprika. Valuta oliivit hyvin. Revi jääsalaatin lehtiä hivenen pienemmiksi ja sekoita niitä tarjoiluastian pohjalle babypinaatin kanssa ikään kuin rakentaen salaatille pohja. Lisää päälle fetajuusto, tomaatit, parikat, oliivit ja basilika taiteellista vapautta hyödyntäen. Vinkki! Maistuvan salaatin peruspohjan luo sopivan kypsät tomaatit ja hyvä fetajuusto, joka on ensin seisonut vähän aikaa huoneenlämmössä ennen salaatin kasaamista. Lisää lopuksi basilikan lehtiä ja juuri ennen tarjoilua lorauta hyvää oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa päälle. Rouhi pippuria vielä myllystä.

basilikanippu

Tuoreet yrtit keittiössä sekä tuoksuvat että näyttävät ihanilta. Entäs se maku! Rohkeasti yhdistelemällä voit löytää keittiössäsi uusia makuyhdistelmiä. Pidän aina tietyn valikoiman öljyjä ja etikoita keittiössäni, joilla saan hetkessä maustettua salaatin kun salaatin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee