Paremman pastan metsästys jatkuu - Sinappinen lohi-kesäkurpitsapasta

Jaoin teille viime vuonna ajatuksia suhteestani pastaruokiin, pastaan yleisesti. Pääset lukemaan niitä tästä. Käynnistyipä silloin kuitenkin "entistä paremman" (luultavasti vuosia kestävä) metsästys! Tilanne on oikeastaan niin ainutlaatuinen, että jos joku onnistuisi hurmaamaan minut pastaruoallaan, saattaisin olla melkoisen otettu nainen! Kun tässä hetkessä taidan olla oman keittiöni tähti, niin lähdin testaamaan seuraavaa versiota maistuvasta pastasta. Koska kesäkurpitsa on sesongissa ja lohi maistuu aina, päädyin käyttämään niitä pastassani.

Sinappinen lohi-kesäkurpitsapasta


Sinappinen lohi-kesäkurpitsapasta
(2 annosta)

350g omatekemää tuorepastaa (ohje täältä)

250g norjanlohta
2rkl sitruunamehua
2tl muscovado-sokeria

½ kesäkurpitsa
4tl dijon-sinappia
1dl kermaa
½ sitruunan mehu
mustapippurirouhetta


Sekoita sitruunamehu ja muscovado-sokeri keskenään ja lisää kuutioitu lohi. Anna niiden vetäytyä seoksessa hetki. Kuutioi sillä välin kesäkurpitsa.

Paahda juuri rouhittua mustapippuria pannulla keskilämmöllä muutamia minuutteja, kunnes ihana pippurin tuoksu leijailee ilmassa. Lisää mukaan kerma ja sinappi sekä sitruunamehu. Anna kastikkeen saostua paksuhkoksi miedolla lämmöllä.

Keitä pasta ohjeen mukaan, hivenen alle al dente (ka. 5min). Paista lohikuutioiden "pinnat kiinni" sekä kesäkurpitsa nopeasti melko kuumalla pannulla. Lisää kastike ja lohikuutiot sekä kesäkurpitsa pastan joukkoon. Anna pastan tekeytyä sekoittaen vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä.Voit halutessasi puristaa vielä sitruunamehua pastan päälle ennen tarjoilua.


Sinappinen lohi.-kesäkurpitsapasta

Pasta oli jälleen todella maukasta, mutta haastava "paremman pastan metsästys" jatkuu vielä.





Kommentit

Suositut tekstit