Syksyn laatikkoruokaa - maistuva broilerilasagne (gluteeniton)

Kun kelit viilenee hivenen, voi uunin täräyttää taas päälle lämpöä tuomaan. Vaikka viha-rakkaus-suhteestani pastaa kohtaan kerroinkin, välillä on pakko saada lasagnea! Broilerilasagne taitaa olla nykyisin yhtä klassikkokamaa kuin jauhelihaversio, klassikolla siis mennään. Pienin vivahtein tietysti. 

Maistuva broilerilasagne (gluteeniton)

Maistuva broilerilasagne (G, laktoositon)

broilerikastike:

400g broilerin fileitä (maustamaton)
1 appelsiini (kuori+mehu)
1 sitruuna (kuori+mehu)
5 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
pala inkivääriä
2tl siracha-kastiketta
500g tomaattimurskaa
merisuolaa
pippurisekoitusta
oliiviöljyä

juustokastike:

7dl kauramaitoa
2rkl maizenaa
½ dl kylmää vettä
100g emmental-raastetta (laktoositon)
valkopippuria

250g lasagne-levyjä (gluteeniton)

Ota broilerifileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Suikaloi ne, tai toki voit käyttää valmiiksi suikaloituja. Raasta appelsiinin sekä sitruunan kuori, sekä purista niiden mehu. Raasta lisäksi kuorittu inkivääripala. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi. Lisää ne broilerisuikaleiden joukkoon huolella sekoittaen. Viipaloi paprika. Ruskista broilerisuikaleet pannulla oliiviöljyssä, lisää sitten paprika. Tämän jälkeen lisää tomaattimurska sekä siracha-kastike. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla

Kuumenna kauramaito kiehuvaksi kattilassa, lisää vähitellen vispaten joukkoon kylmä vesi, johon maizena-jauhot on sekoitettu huolellisesti. Anna kiehua muutama minuutti sekoittaen. Lisää juustoraaste, ja mausta valkopippurilla. Tarkista suola, kun juusto on sulanut.

Kasaa oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan kerroksittain kastikkeita sekä lasagne-levyjä,  aloittaen broilerikastikkeesta. Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Hyvää! Nam!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee