Klassikko versiointia - itämainen risotto

Jostain syystä risotto jää toistuvasti unholaan ajatuksistani, kunnes sitten yllättäen alan kaipaamaan sitä. Risottoa olen tehnyt eri raaka-aineita käyttäen ja perinteiseen oppiin pääsin epävirallisesti vasta nelisen vuotta sitten. Pääsin kokkaamaan kolmen italialaisen kanssa ja huomasin, että jokaisella oli hivenen eri tyyli tehdä risottoa. Teknisesti kuitenkin homma noudatteli lähestulkoon samaa kaavaa kaikilla. Mikä sen parempaa, kuin tehdä risotto omalla tilanteeseen sopivalla tyylillä!

itämainen risotto

Itämainen risotto

3dl risottoriisiä
1 pieni keltasipuli
½ rkl kurkumaa
1 tl muskottipähkinäjauhetta
½ rkl pilau-mausteseosta (mm.kumina, kardemumma)
2rkl oliiiviöljyä

1l kasvislientä
2dl kuohuviiniä
2rkl sitruunamehua
1tl sahramia
merisuolaa
1dl tuoretta intianminttua

Aloita risoton valmistus kuullottamalla pieneksi pilkottu sipuli, maustejauheet sekä riisi oliiviöljyssä kasarissa miedolla lämmöllä n. minuuttia sekoittaen. Lisää pieni määrä kasvislientä joukkoon ja nosta lämpöä hivenen. Anna liemen "haihtua" pois ja lisää taas pieni määrä lientä. Risottoa valmistaessa keskeistä on, että kaikkea nestemäärää ei lisätä kerralla, vaan pienissä erissä tarpeen mukaan. Kun olet valmistanut tätä n. 20 minuuttia, lisää kuohuviini sekä sitruunamehu ja sahrami. Anna vielä tekeytyä n. 10 minuuttia. (riippuu valitsemastasi risottoriisistä). Lisää lopuksi intianminttu ja sekoita. Varmista vielä suola. Anna risoton tasaantua hetki ennen tarjoilua. Risotto ei saa olla liian kuivaa eikä liian vetistä, kun se on valmis tarjoiltavaksi. 


itämainen risotto
Ihanaa ruokaviikonloppua kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee