Easy (like sunday mornings) - rakkaudesta hitaisiin aamuihin

Tiedättehän ne aamut, kun saat syödä aamiaisesi rauhassa; täysin kiireettömästi!  Aijaijai, tämä aamu oli juuri sellainen. Hitaisiin aamuihin haluaa aina jotain pientä luksusta ja nyt se oli yksi aamiaiskavalkadiini lukeutuvista vaihtoehdoista. Mikäs sen maistuvampaa kuin munakas.
Munakkaasta (omeletiksikin kutsuttu) saa näppärästi erilaisia versioita riippuen jääkaapin tarjoamista raaka-aineista. Olen vannoutunut munakkaan tekijä vain ja ainostaan noudattaen tiettyä peruspohjaa, joka mielestäni toimii parhaiten peilaten rakennetta. Se on versiointia ranskalaisesta munakkaan rakenteesta. Täytteitä vaihtamalla hivellään sitten makunystyröitä uusille tasoille.

Salsa-parmesaani munakas

Salsa-parmesaani munakas

3 kananmunaa (käytin luomua, koska!)
3rkl vettä
oliiviöljyä
merisuolaa

pala parmesaania

1 kypsä tomaatti
pala ananasta
nippu korianteria
varsisipulia
½ limen mehu
pippuria
merisuolaa

Eli palaten munakkaan rakenteeseen, keskitytään siihen nyt. Se on kaiken lähtökohta! Käytän siis vastoin monen huippukokin ajatuksia vettä munakkaassa. Perussääntönä 1rkl vettä/ kananmuna. Kananmunien rakenne rikotaan haarukalla jonka jälkeen vesi lisätään (kivennäisvesikin on bueno). Seosta "vispataan" haarukalla tovi, sitten vasta suola.

Salsaa varten paloitellaan pieneksi tomaatti, ananas ja sipuli. Joukkoon lisätään korianteri silppua, limen mehu sekä pippuria. Anna vetäytyä hetki. Lisää lopuksi vasta suola, koska se vetistää herkästi salsan liian varhain ennen tarjoilua.

Testailujen kautta olen valikoinut suosikki paistotavaksi "mahdollisimman nopean". Pannu saa siis melko kuuma. Munakas saa olla hiukan löysä vielä, kun täytteet lisätään. Lopputulos on näin pehmoinen ja mureneva. Lisää ensin parmesaani (raasteena), ja sulahtaa hetki. Sitten vasta salsa.  Tarjoile rullana tai taskuna.


Puolukka-porkkana-ananas smoothie

Puolukka-porkkana-ananas smoothie
(2 isoa annosta)

1dl puolukoita
2,5dl porkkanamehua
½ pieni ananas (tuore!)
iso pala inkivääriä
1 banaani
pellavansiemenrouhetta

Smoothiet toimivat hyvin myös kiireisimmissä aamuissa, nyt se toimi loistavasti  munakkaan kanssa. Kaikki aineet vain blenderiin ja hurrur...valmis! Voin vain vielä tuoksuttaa nenässäni tuoreen korianterin, kahvin ja ananaksen tuoksun. Seuraavia hitaita aamuja odotellessa, voimia uuteen viikkoon!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee