Pumpkin, se on kurpitsa!

Kautta aikojen, läpi vuosien yksi kurpitsalajikkeista on noussut muiden edelle omassa makumaailmassani; myskikurpitsa. Kuori siinä on hiukan ohuempi kuin monissa muissa kurpitsalajikkeissa. Maku on kypsentämisen jälkeen pehmoinen, ja siitä on moneen menoon. Täyteläisellä oranssinkeltaisella värillä voi leikitellä eri ruokalajien kanssa.


Arjen pyörityksessä suosin usein nopeita ruokia, asia erikseen kun ruoanlaitolle on enemmän aikaa. Ajattelin jakaa kanssanne yhden lemppareistani, jota olen tehnyt kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan; lohta ja kurpitsaa. Toki välillä täytyy varioida, jottei makunystyrät aivan liikaa sopeudu. Annos on mitoitettu kahdelle ruokailijalle.

Pariloitu lohi

125-150g norjanlohta/ruokailija
limen mehua
merisuolaa

Tällä kertaa käytin lohimedaljonkeja, jotka valelin runsaalla määrällä limemehua. Annoin olla huoneenlämmössä n. ½ tuntia, jotta limemehu imeytyi loheen huolella. Ennen parilointia lisäsin suolan. Kuumenna parilapannu kunnolla kuumaksi, parilointiin ei tarvitse norjanlohen kanssa rasvaa/öljyä, koska lohi on itsessään niin rasvainen. Pidän lohesta juuri ja juuri "kypsänä", maku ja koostumus pysyy mehevimpänä näin. Joten paistoaika on 1-2min/puoli riippuen lohipalan paksuudesta.

Piparjuurikastike

2dl kreikkalaista jugurttia
2rkl piparjuuritahnaa
1tl merisuolaa myllystä
ripaus sokeria
pippuriseosta myllystä

Sekoita kaikki ainekset ja nosta maustumaan jääkaappiin ainakin ½ tunniksi. Nosta huoneenlämpöön hivenen ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantumaan.

Paahdettu myskikurpitsa

1 keskikokoinen myskikurpitsa
oliiviöljyä
yrttiseosta
muskottipähkinäjauhetta
timjamia nippu
kuivattua chiliä
1-2 valkosipulikynttä

Kuori ja paloittele kurpitsa ja levittele uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää timjami, öljy ja mausteet ja anna tekeytyä n. puolisen tuntia ennen uuniin laittoa. Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa n. 20-30 min.(riippuen kurpitsapalojen koosta.).

pariloitu lohi ja paahdettu myskikurpitsa pipajuurikastikkeella

Vähintään kerran viikossa kalapäivänä tämä herkku on nopea ja maittava vaihtoehto. Mausteita rohkeasti vaihtamalla saa kurpitsaan erilaisia vaihtoehtoja. Kurpitsa on nyt sesongissaan, eikun ostoksille ja testaamaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee