Retkimuonan aatelistoa

Vaellusmuonien suunnittelua ja raavin taas kertaalleen päätäni. Kevyttä (painoltaan), kuivattua, mutta silti maukasta kokonaisvaltaista luontoelämystä korostamaan. Jaksamisen kannalta puhumme myös energiasisällöltään äärimmäisen kompaktista tavarasta! Perussettinä tietenkin kuivaan jauhelihaa ja papuja mukaan. Lisäksi suolapähkinät ja kuivatut hedelmät tarjoavat mukavan tiiviin välipalanautinnon. Riisi ja pasta tarjoavat oivan tiiviin tarjonnan pääaterioille. Kaurahiutaleet pelaavat aamiaispuuron pääraaka-ainetta. Järkevä ja tilanteeseen sopiva maustesetti tähän mukaan ja retkikeittiöni on valmis. Ai, eipä unohdeta kirnuvoipakettia, varrasleipää ja meetvurstitankoa.



Vaeltajan riisijauhelihapapupata


Riisijauhelihapapupata maistui taivaalliselle metsässä. Noh, metsässä melkein kaikki maistuu elämää suuremmalle. Retkieväsvarustuksistani poiketen otin mukaan tälle reissulle aurinkokuivattujatomaatteja, jotka viimeistelivät padan loistavasti.

Vaeltajan riisijauhelihapapupata
(2 hengen tuhti illallinen)

kuivattua jauhelihaa 80g
kuivattua papusekoitusta (maun mukaan)
riisiä (täysjyvä, pika)
aurinkokuivattuja tomaatteja (ei öljyversiota)
yrttiseosta
jeeraa
kuivattua sipulia
kuivattua valkosipulia
puolikas kasvisliemikuutio
kuivattua chiliä
himalajansuolaa
vettä 8-10dl



On elokuun loppupuoli ja sienet sekä marjat ovat sesongissaan. Oi ja voi, kantarelleja löytyi. Lisäksi hilla, mustikat ja variksenmarjat notkuivat kankaalla aivan kuin huutaen kerääjäänsä.  Kantarellit eivät vaatineet muuta kuin voita nokare trangian pannulle ja paistoon! Ripaus karkeaa merisuolaa ja alkupalat olivat valmiit. Ystäväni (joka ei pidä sienistä) kehui kantarellien maun maasta taivaaseen ja harmitteli, kun ei löydetty kantarelleja enempää. Kyllä ne maistuivatkin herkulliselle.



Kalastan vaellusreissuilla. Kalansaanti on aina retkimuoniin ekstraa. Tällä reissulla hauki vei voiton (viime metreillä nappasi kuitusiimastani kiinni ja purasi sen poikki). Edellisellä reissulla ahven päätyi marinadiin. Ahvenesta saa metsässä taiottua vaikka vallan mitä. Useimmiten kuulen ahvenen päätyvän nuotiolle (hiillokseen) tai keittoon. Päätin testata marinoitua ahventa. Kiitin onneani, että olin ottanut rosepippurin mukaan ja kantanut koko reissun tuoretta limeä mukana.
Fileoin ahvenen kiven päällä terässä olevalla puukollani. Fileet annoin tekeytyä yön yli, onneksi oli kylmä sää tuolloin. Ahven oli riittävän kookas, jotta saimme aamiaisleivät täytettyä ahvenfileillä.


Limerosepippurimarinoitu ahven


Limerosepippurimarinoitu ahven
(4 leivän päälle menevä setti)

ahvenfileitä n. 200g
merisuolaa 2 reilua hyppysellistä
rosepippuria maun mukaan
kokonainen lime


Seuraavaa metsäreissua odotellen, luultavammin marjametsät vielä kutsuvat tänä syksynä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee