Pala pähkinäistä purtavaksi

Pähkinät. Ne maistuvat pikkupalat, suurina määrinä tuhditkin sellaiset. Pähkinät kuuluvat ruokavaliooni nykyisin joko öljyinä tai sitten vain sellaisenaan ruoanlaitossa tai välipalana. Ja myös kuorrutettuna herkkupalana! Tällä kertaa, ehkäpä käytetyin (ja meille suomalaisille tunnetuin) pähkinä pääsi päärooliin; maapähkinä. Lisäksi omenasesongin vuoksi halusin ateriaan ihania suomalaisia omenoita.

Kanaa maapähkinä-omenakastikkeessa
(4 hengelle)

500g broilerin rintafileitä/valmiita suikaleita
2 kypsää tomaattia
1 keltasipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen)
2 chiliä
4rkl maapähkinävoita 
2rkl suolapähkinöitä
3dl vettä
1dl thaibasilikaa
1tl kanelia
1tl jauhettua muskottipähkinää
2tl kurkumaa
2 omenaa
rypsiöljyä

täysjyväriisiä

Suikaloi broilerin fileet. Kuutioi tomaatit ja omena. Silppua sipulit, chili ja thaibasilika pieniksi. Aloita lämmittämällä kaneli ja kurkuma pannulla öljyssä makujen irtisaamiseksi. Lisää broilerin suikaleet ja kypsennä se. Lisää joukkoon sipulit ja chili. Lisää sitten tomaatit sekä vesi ja anna kiehua tovi. Jatka sitten lisäämällä maapähkinävoi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes kastike sakenee hiukan. Lisää lopuksi kuutioitu omena sekä maapähkinät. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää sitten basilika ja tarjoile keitetyn riisin kanssa. Raikkaat ja makoisat syys omenat toivat täyteläisen maapähkinän makuun sekä chilin tulisuuteen mukavaa tasapainoa makeudellaan.

Kanaa maapähkinä-omenakastikkeessa
Lihoista broileri on suosituin keittiössäni sen nopean kypsennyksen sekä monipuolisuuden vuoksi. Suosin arkena usein broileria, mutta juuri koskaan en osta mitään valmiiksi marinoituna tai maustettuna, koska koen että parempia makuja saan jo muutamilla mausteilla keittiössäni aikaseksi. Tässäkään versioissa esivalmisteluihin ei mene paljon aikaa, eikä tällä kertaa marinointia ennakkoon ollut tarpeen tehdä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee