Kun puuro alkaa maistumaan puurolta...

Omat arkiaamuni ovat välillä ajallisesti erittäin tiukkoja, mutta yhdestä en luovu. Se on kunnon aamupala ennen töihin lähtöä. Arkiaamujen aamiaiseksi valikoituu yleensä kaurapuuro jonkun lisukkeen kanssa. Tiedättekö sen tunteen (ja varmasti tiedätte), kun aikaisin aamulla se puuro vaan pyörii suussa ja sen syöminen on kaukana nautinnosta. Tämän tunteen tullessa tiedän itse, että nyt on aika muokata aamupuuroa maistuvammaksi!

Olen tutustunut jonkin verran, mutta varovasti, kuluneena vuotena tuorepuurojen maailmaan. Olen etsinyt arkiaamuihini kaurapuurolle vertaisia vaihtoehtoja niin ravitsemuksellisesti, kuin helppouden vuoksi myös. Ja toki se maku! Halusin jakaa teille yhden tuorepuuro herkuistani, joka ehkäpä myös nopeuttaa aamiaista kiireessä.




Tyrni-goji-luumu- tuorepuuro
(2 annosta)

2dl kaurahiutaleita
6dl kookosjuomaa
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
iso kourallinen kuivattuja luumuja
2rkl gojimarjoja (kuivattuja)
2rkl tyrnimarjoja

Saksi luumut pieneksi paloiksi. Sekoita kaikki aineosat ja laita jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi. Sekoita ja nauti! Sopii niin mainiosti arkiaamuihin. Annoksesta saat runsaasti vitamiineja, kuituja ja hyviä rasvoja. Ja sillä jaksaa pitkälle aamupäivään.

Tyrni-goji-luumu-tuorepuuro
Millaisia arkiaamujen pelastajia sinulla on? Vinkkejä seuraavaan "kun puuro maistuu puurolta" -tilanteeseen otetaan mielellään vastaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee