Mieleni tekevi pannaria

Kellepä ei maistuisi pannari, pannukakku, kropsu, pannukka, pannukakko. Siinä kuulemiani nimiä rakkaalle lapsellemme. Pannukakkupäivä tarkoittaa minulle usein päivää, kun jääkaapissa on vanhentumassa olevaa maitoa tai kananmunia. Kiitollisena kuulen mielessäni edelleen lapsuudenkodin opetukset ruoan arvostuksesta ja pyrin siten toteuttamaan sitä myös omassa keittiössäni. Ruokaahan ei ole tarkoitettu roskikseen!

Nyt mieleni tekevi suolaista pannukakkua. Jääkaapin uumenista kasasin setin raaka-aineita pöydälle ja koostin oman maun mukaisen herkun.


Juustoinen porkkana-pinaatti pannukakku
(pellilllinen)

5 dl maitoa
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl porkkanamehua
1 ½ dl pinaattia (keitettyä, pakastettua)
2rkl oliiviöljyä
merisuolaa

kalamata oliiveja
mustapippuria
parmesanraastetta

Riko kananmunien rakenne vispaten, lisää maito ja vispaa huolella kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot, ja porkkanamehu, pinaatti (huolella valutettu!) sekä öljy. Anna turvota taikinan puolisen tuntia huoneenlämmössä. Vispaa vielä kuohkeaksi. Kaada tämän jälkeen taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä taikinan päälle oliivit ja parmesanraaste. Rouhi päälle vielä pippuria. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa 35-40 min. Pannukakku on melko ruokainen, ja lisäämällä kylkeen esimerkiksi tuoresalaatin, saat siitä oivan lounaan tai illallisen. Nautin pannaria hyvin kypsyneen balsamicon kera. Ja raikas raejuusto toimi lisukkkeena.


Juustoinen porkkana-pinaatti pannukakku.

Tämän pannukakun rakenne muotoutuu ennemmin kuohkeaksi vatkatusta kananmunasta kuin vehnäjauhosta. Vehnäjauhoja suhteutettuna nestemäärään onkin poikkeuksellisesti hieman niukemmin, kuin "perinteisessä" pannukakussa. Pannukakkupäivissä parasta on se vaivattomuus; nopean herkun saat käden käänteessä. Ja mikä parasta, ei tarvitse haaskata hyvää ruokaa, vaan voit käytännössä hyödyntää mitä tahansa tätäkin ruokaa rakentaessa!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee