Pizzaperjantai! - Merellinen pizza (gluteeniton)


Mikä sen parempaa kuin kotikutoinen pizza, ainakin välillä. Ja äyriäiset, ainakin välillä. Tällä kertaa perjantai-iltaa kruunasi pellillinen gluteenitonta pizzaa, äyriäishöysteillä.

Merellinen pizza (gluteeniton)

Merellinen pizza (G)
(pellillinen)

pohja:

4dl täysjyväkaurajauhoja
1dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
1rkl savupaprikajauhetta
2tl oreganoa
merisuolaa
valkopippuria
2dl vettä
1rkl oliiviöljyä

tomaattikastike:

1,5dl luomutomaattimurskaa
1rkl tomaattisosetta
1 kuivattu chili (murskana)
suolaa 
mustapippuria

Täytteet:

1½dl maukasta juustoraastetta
100g katkarapuja
100g simpukoita
60g tonnikalaa
pala paprikaa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
4 säilöttyä kreikkalaista pepperonia (paprika)

Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet (myös mausteet) keskenään huolellisesti. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi (valmis, kun ei tartu reunoihin). Kauli pohja pellin kokoiseksi ja laita se leivinpaperin päälle pellille. Sekoita tomaattikastikkeen aineosat keskenään ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Levitä juustoraaste ensin täytteistä ja lisää loput täytteet päälle. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia uunin yläosassa. Nauti.


Merellinen pizza (gluteeniton)
Ihanaa viikonloppua kaikille! Kyllä se kevät sieltä tulee, ainakin runsas auringonvalo siitä kertonee.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee