Viikonloppu aamuille! - Okonomiyaki; tämän aamun versioni

Yksi elämäni nautinnoista on tällä hetkellä hitaat aamut. Tänään pääsin nauttimaan pitkästä aikaa aikatauluttomasta aamusta ja aamiaisesta. Ja itseasiassa olen edelleen tätä kirjoittaessani yöpuku päällä. Mikä voisikaan olla parempaa juuri tänään! Mutta mitäpä aamiaiseksi tänään sitten tein? En ollut tehnyt pitkään aikaan japanilaista herkkua, okonomiyakia. Tällä ruoalla taitaa meillä Suomessa olla erilaisia määritelmiä, kuten japanilainen munakaslätty, pizzapannari jne. Japanilainen ystäväni määritteli okonomiyakin seuraavanlaisesti (hieman mukaellen): "Voit laittaa okonomiyakiin periaatteessa mitä vain, se on ikään kuin tähdepäivän ruokalaji. Siinä on kuitenkin tyypillisesti käytetty perusraaka-aineina kananmunaa, vehnäjauhoja ja ja kaalia". Okei, no tämähän oli lähtökohta siinä vaiheessa, kun tein ensimmäisiä kertoja tätä ruokaa. Tässä vaiheessa kuitenkin, kun perusteet jo hallinnassa ja perinteisiä on kokeiltu lukuisia kertoja, halusin tehdä tästäkin oman version. Raaka-aineina käytin juuri niitä, mitä tänä aamuna sattui löytymään kaapeistani.

Okonomiyaki lisukkeineen


Okonomiyaki - tämän aamun versioni (G, L)
(2-4 annosta)

3 kananmunaa
½dl vettä
2dl kauramaitoa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
merisuolaa
valkopippuria
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

1,5dl juustoraastetta (lakt.)
1 punainen chili
2 porkkanaa raastettuna
sesaminsiemeniä (kuorittuja)

oliiviöljyä paistoon


chilikastiketta
soijakastiketta
säilöttyä inkivääriä
punakaalisäilykettä
suolakurkkuja


Okonomiyaki

Vispaa kananmunien rakenne rikki kunnolla ja lisää nesteet. Vispaa tovi kuohkeammaksi. Lisää jauhot, mausteet sekä öljy. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Lisää sitten joukkoon porkkanaraaste ja 3/4 osaa juustoraasteesta sekä viipaloidusta chilistä. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä vielä 5 minuuttia.

Kaada seos kuumalle pannulle, jossa on reilusti oliiviöljyä. (voit käyttää muitakin öljyjä). Vähennä lämpö puoleen ja aseta pannun päälle kansi (tai vaihtoehtoisesti folio). Paista n. 15 minuuttia ja käännä. Lisää tässä vaiheessa loppu juustoraaste, chiliviipaleet sekä sesaminsiemeniä päälle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna vetäytyä vielä kannen alla 5 minuuttia. Tarjoile lämpimänä lisukkeiden kera. Tällä kertaa lisukkeina oli chilikastike, soijakastike, inkivääri, punakaali ja kotikutoiset valkosipulisuolakurkut.



Hitaiden aamujen kunniaksi - okonomiyaki

Tämän ruokalajin viehätys perustuu siihen, että voit käyttää tähän mitä tahansa mieleesi juolahtaa ja toisaalta mitä tahansa jääkaapistasi löytyy. Voit tarjota tätä aamiaisella, välipalana, lounaalla tai illallisena. Miten vain haluat!

Rentouttavaa ja ruokanautinnollista viikonloppua!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee