Purkitusta - chili-valkosipuli maustekurkut

Loppukesästä/alkusyksystä purkitan kesän satoa talven varalle; palaset kesästä pitää ajatukset kiinni siinä, että tulee se seuraavakin kesä. Varmasti. Olen hionut vuosittain maustekurkkuohjettani aina hivenen maukkaampaan suuntaan, ainakin omalle suulle sopivaksi! Tänä vuonna lisäsin mukaan vielä yhden lemppari raaka-aineista; chilin. 

chili-valkosipuli maustekurkut

Chili-valkosipuli maustekurkut

2kg  avomaankurkkuja
40g pala inkivääriä (kuorittuna)
1 punainen chili
2 keltaista chiliä
2 kokonaista valkosipulia (yksikyntinen)
tillinippu

½ pss kurkkusäilötettä (100g)
1 1/4 l vettä
3dl väkiviinietikkaa
2dl sokeria

säilöntäpurkkeja

Pese avomaankurkut, chilit sekä tilli ja anna valua tovi. Kuori inkivääri ja valkosipuli. Viipaloi kurkut ja chilit, pilko inkivääri, valkosipuli sekä tilli. Lado ne kerroksittain säilöntään tarkoitettuihin purkkeihin. Mittaa vesi, sokeri, etikka sekä kurkkusäilöte kattilaan ja kiehauta. Kaada seos kurkkujen päälle purkkeihin ja sulje kannet. Anna suljettujen purkkien olla huoneenlämmössä seuraavaan aamuun ja nosta sitten jääkaappiin. Säilytä kurkkuja viileässä. Anna maustua vähintään kaksi viikkoa ennen ensimmäistä maistelua!

chili-valkosipuli maustekurkut

Muistan lapsuudestani, kun äitini teki joka syksy ison sankollisen maustekurkkuja. Vihasin niitä yli kaiken. Nykyisin arvostan ja pidän enemmän omatekemistä maustekurkuista. Ehkä "makunystyrät" ovat kehittyneet oikeaan suuntaan tai sitten olen vaan onnistunut tekemään entistä parempia maustekurkkuja! Joka tapauksessa nämä maistuvat talven yli mainiosti, muistuttaen kesästä ja ah niin ihanista avomaankurkuista.

Kommentit

Suositut tekstit