Arjen aatelistoa - possustroganov

Teen mielelläni ruokaa useammaksi päiväksi kerrallaan, koska joka päivä kokkaaminen ei millään mahdu aikatauluihin. Ei niin millään, vaikka kuinka haluaisin. Jotkut ruoat maistuvat itseasiassa paremmalle seuraavana päivänä valmistuksesta ja tässä mielestäni yksi kandidaatti; possustroganov. Porsaanliha on jostain syystä epäsuosikkini keittiössä; jotenkin maku itsessään ei kuulu lemppareihini. Hyvin maustettuna se kuitenkin on...noh se on mauskasta tietysti!


Possustroganov

Possustroganov (maidoton, G)
(4 annosta)

600g porsaan ulkofilettä (maustamaton)
2 rkl dijon-sinappia
2tl piparjuuritahnaa

2rkl oliiviöljyä
2,5dl kaurakermaa
3dl vettä
2tl valkopippuria
1 suolakurkku
2rkl tomaattisosetta
merisuolaa

Suikaloi porsaan ulkofilee ja sekoita suikaleiden joukkoon sinappi ja piparjuuritahna. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen paistoa. Paloittele suolakurkku. Paista liha öljyssä melko kuumalla pannulla ripeästi kevyesti ruskistaen. Kaada liha uuniastiaan. Lisää pannulle nyt kaurakerma, vesi, tomaattisose ja suolakurkut. Anna kiehahtaa ja mausta valkopippurilla. Maista suola ja lisää tarvittaessa hieman. Huomioi, että suolakurkku vapauttaa vielä suolaa uunissa. Kaada seos lihojen päälle uuniastiaan ja hauduta stroganovia 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden ja tuoresalaatin kanssa.

Possustroganov

Ai että possustroganov maistui keitettyjen perunoiden kanssa mainiolta pitkästä aikaa! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee