Kymmenen minuutin eväät -nopsa tomaattikeitto ja välipalajugurtti

Henkilökohtaisen elämän ja työn välillä tasapainottelu on joskus haastavaa, jolloin suosii nopeita arkiruokaratkaisuja. Käsi ylös, jolle tämä ei missään tilanteessa aseta minkäänlaista aikatauluongelmaa!  Vaikka ravinto, ravitsemus ja ruoka (myös ajoittainen herkuttelu) ovat lähellä sydäntä, nopeus ei välttämättä sulje pois näitä asioita. Pyrin pitämään kuiva-ainekaapissani peruskattauksen ruoka-aineita, joista voi loihtia käden käänteessä niin kutsuttua pikaruokaa.

Nopsa tomaattikeitto


Nopsa tomaattikeitto
(2 hengen annos)

500g paseerattua tomaattia (1 pkt)
3 valkosipulin kynttä
1 pieni keltasipuli
3tl vahvaa chilikastiketta
1rkl lipstikkaa
2tl jeeraa (juustokuminaa)
merisuolaa
mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

pähkinöitä
raejuustoa

Kuullota pannulla oliiviöljyssä hienoksi hakkeloidut sipulit ja lisää jeera. Kaada paseerattu tomaatti kattilaan ja lisää kuullotetut sipulit, lipstikka, chilikastikse sekä suola. Keitä miedolla lämmöllä n. 5min. Rouhi pippuria myllystä lopuksi. Tarjoile esimerkiksi raejuuston ja pähkinöiden kera. Tätä pikaista tomaattikeittoa voi varioida eri maustein ja lisukkein, joten nopsana ruokana tähän ei vain kertakaikkiaan kyllästy.

Syksyllä rentsailulenkillä löysimme ystäväni kanssa villiomenapuun. Innoissani kiipesin puuhun ravistelemaan ylempiä oksia herkullisimpien (näköisten) omenoiden alas putoamiseksi. Kotona omenoita maistaessani, ne osoittautuivat kuitenkin melko kirpeiksi, joten pakastin viipaleina osan myöhempää käyttöä varten. 


Villiomena-pähkinä-puolukkajugurtti

Villiomena-pähkinä-puolukkajugurtti (maidoton)

6 pientä villiomenaa
½ dl puolukoita survottuna
1tl pistaasiöljyä
rouhittua kanelia (myllystä)
½ sitruunan mehu
2rkl vettä
1 tl muscovadosokeria
1rkl pähkinävoita
½ litraa soijajugurttia

pähkinöitä

Viipaloi omenat (omani olivat jo valmiiksi viipaloituja siis pakastimessa).  Pehmennä omenat pistaasiöljyssä, kanelin sekä muscovadosokerin kera. Ne karamellisoituvat ihanasti! Lisää sitruunamehu sekä vesi ja hauduta vielä muutama minuutti siten, että suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pähkinävoi lopuksi ja anna sen sulahtaa joukkoon. Anna omenoiden jäähtyä hetki ja sekoita survotut puolukat ja jugurtti. Parhainta jugurtti on seuraavana päivänä (kun hieman maustunut), mutta ei hassua ollenkaan myös samana päivänä myöskään.

Onko teillä arkiruokalistoilla nopeita (max. 10min) toimivia ratkaisuja? Kuulisin mielelläni myös muita nopeita, ravitsevia ja maukkaita ratkaisuja oman arjen helpottamiseksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee