Say cheese! - Queso fresco kasvispannulla

Juustojen nautiskeluni on kausittaista. Välillä hyvän viinin kanssa voi koota juustolautasen, välillä juustot toimivat lisukkeina tai kuorrutteita ja välillä ne pelaavat pääroolia ruoassa. Tällä kertaa arkilautaselleni eksyi meksikolaistyylinen juusto - queso fresco. Juusto on varsin miedon makuinen, pehmeä ja lohkeileva. Juusto pääsi hyvin perinteisesti nyt pannulla, johon lisuke rakentui muutamasta jääkaapin perukoilta löytyneestä raaka-aineesta.

Queso fresco kasvispannulla

Queso fresco kasvispannulla
 (2:lle hengelle)

300g queso frescoa
oliiviöljyä

1 parsakaali
5 pientä porkkanaa
1 keltasipuli
oliiviöljyä
2rkl tahinia
2tl vahvaa chilikastiketta
2dl tuorepuristettua omenamehua
merisuolaa

lisukkeeksi punakaalisalaattia


Pilko parsakaali, porkkana ja sipuli mieleisiksi ja freesaa niitä pannulla tovi oliiviöljyssä. Kasvikset ovat optimaalisen kypsiä, kun niissä on vielä "purupintaa" ja niihin tulee hieman väriä. Nosta kasvikset pannulta sivuun. Lisään pannulle tahini-tahnaa, chilikastiketta ja omenamehu. Keitä kasaan muutamia minuutteja. Lisää kasvikset vielä pannulle ja pyöräytä. Lisää merisuolaa maun mukaan.

vielä hetki freesausta!

Paista pannulla oliiviöljyssä huoneenlämpöisiä juustoja kääntäen n. 3min/puoli keskilämmöllä. Kasaa annos ja nauti! 

Taasen yksi nopea ja maistuva arkilautaselle sopiva ruoka. Ruoanlaiton ei tarvitse olla monimutkaista, vaan muutamalla raaka-aineella saa jo virkeän ja maistuvan annoksen niin arkeen kuin juhlaan sopivaksi.Kommentit

Suositut tekstit