Lääkettä polttavaan matkakuumeeseen - Jaavalainen kaalikeitto

Vielä hetki vuoden pimeintä aikaa, ja sitten se odotettu tapahtuu! Vielä kuitenkin se kauan odotettu aurinko antaa odotuttaa itseään täällä jylhässä Pohjolassa. Tällöin on syytä palata matkamuistoihin - makujen kautta. Höyryävään soppaan pääsi tällä kertaa hippunen Jaavan tuliaisia. Mausteinen kaalikeitto on varmasti hyvä valinta ennen jouluherkkujen kulta-aikaa!

Jaavalainen kaalikeitto

Jaavalainen kaalikeitto

(4 annosta)

800g keräkaalia
400g broilerijauhelihaa
1 parsakaalin varsi
2 isoa porkkanaa
½ paprika
1 keltasipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen)
1 isohko pala inkivääriä
1rkl tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1rkl kurkumaa
1 sambel pecel - kuutio 
1tl kokonaisia neilikoita
1 tl cayennepippuria (jauhettu)
1 rkl sitruunamehua
ripaus merisuolaa
hyppysellinen sahramia
tilkka öljyä
vettä
2dl kookosmaitoa

Suikaloi kaalit, porkkanat, paprika sekä sipuli ja laita ne kattilaan lähes kokonaan vedellä peittäen. Kiehuta keskilämmöllä ja lisää tomaattisose, kastikkeet, sitruunamehu ja neilikat. Pilko valkosipuli ja inkivääri pieneksi "silpuksi".  Ruskista pannulla öljyssä broilerinjauheliha ja lisää inkivääri, valkosipuli, kurkuma sekä cayennepippuri. Lisää kaikki sitten pannulta kattilaan muiden aineosien kanssa. Lisää sitten sambel pecel - kuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen rauhassa, kunnes kaalit ovat todella pehmeitä. Lisää sitten kookosmaito ja tarkista suola. Lisää tarvittaessa merisuolaa. Lopuksi lisää sahrami ja anna kuplia vielä viitisen minuuttia.

Ihana pähkinäinen kasviskuutio Jaavalta

Tällä keitolla pääset varmasti mausteisien makujen mailmaan, mikäli niitä mielit. Matkakuumetta tämä taltuttaa hetken, vaikka lennot jo seuraavalle reissulle jo tulikin bookattua. Siihen saakka kuitenkin taidan malttaa makumatkoilla.


Jaavalainen kaalikeitto lämmittää mieltä ja kehoa




Kommentit

Suositut tekstit