Ruokavinkkejä kiireisille aktiivitreenaajille - 4 x broilerimarinadi "takeaway" -ruokaan


Nyt pääsen avaamaan hieman kahta lempiaihettani yhtäaikaa; ruoka ja liikunta. Molemmista olisi mielettömän paljon tarinoitavaa, koska molemmat oikeastaan täyttävät pääasiallisesti vapaa-aikani tunnit. Tai no, kausittaistahan meidän kaikkien kuviot ajoittain ovat.

Joka vuosi minulla on liikunnan parissa joku tavoite/päämäärä mitä kohti lähden treenaamaan, ja niin tänäkin vuonna. Kun treenimäärät kasvaa kuuteen kertaan viikossa, teet täyttä päivää töissä (vuorotyötä) ja opiskelet työn ohella, on tätä pakkaa välillä vaikea/mahdoton hallita. Tämä käytännössä tarkoittaa, että jokaiselle viikolle on suunniteltava aikataulu. Siinä on hyvät puolensa, mutta myös varjopuolensa. Rentoiluaika on kortilla, ja mm. rentoiluaika tuo inspiraatiota ruoanlaittoon, tai ainakin soveltavaan, testailevaan ruoanlaittoon itselläni.

Kyllä, myönnän. Nyt on ollut superkiireinen tammikuu ja vielä hetken se jatkuu. Yhteydenpito läheisiin ja ystäviin on ollut vähäistä, ja muista asioista on tullut myös karsittua. Kysymys kuuluu: Miten tähän yhtälöön on ollut mahdollista sovittaa ruoanlaitto? No vastaus on; ei juuri mitenkään. Siksi siis avaan vähän kiireisten kuukausieni ruoanlaittometodeja; tehdään paljon ruokaa kerralla ja pakastetaan valmiissa annosrasioissa. Kyllä on mukava fiilis, kun ei tarvitse taaskaan turvautua mihinkään pitkiin E-koodiluettelo pakkauksiin. Ja koska en joka päivä jaksa syödä samaa ruokaa "nimellisesti", tässä ruokasetissä broilerista on neljä eri makuvariaatiota. Tämä on niille treenajille, joille ruoka on muutakin kuin polttoainetta. Itselleni se on yksi elämän nautinnoista ja ravitsevassa ruoassa tulee täten olla myös makua. 

Marinadi 4.


Broilerimarinadi x4 

n.1,6 kg broilerin rintafileitä

Marinadi 1.
3 pientä kuivattua chiliä (melko vahvaa)
2rkl worcester kastiketta
2rkl savupaprikaa
1tl cayannepippuria
½ yksikyntinen valkosipuli
½ rkl sesamöljyä
½ rkl siirappia
merisuolaa

Marinadi 2.
½sitruunan kuori + mehu
1 rkl timjamia
1 rkl provencenmixiä
2rkl meiramia
1tl omenaviinietikkaa
1tl hunajaa
1 ½ tl oliiviöljyä
merisuolaa

Marinadi 3.
1 iso pala inkivääriä
5 kaffirlimen lehteä
1rkl osterikastiketta
1rkl kalakastiketta
2tl sesamöljyä
½ yksikyntinen valkosipuli
2 rkl kookosjauhetta

Marinadi 4.
1rkl garam masalaa
1rkl jeeraa
1tl harissaa
1tl rouhittua kanelia
1tl kurkumaa
1tl kokonaisia neilikoita
1rkl maapähkinävoita
2rkl turkkilaista jugurttia
1tl pistaasiöljyä
merisuolaa


Broilerit marinoituneena


Suikaloi broilerinliha mieleiseksi palasiksi. Jokainen marinadi on 400g:lle broilerinlihaa. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa. Paista pannulla broileri kypsäksi. Keitä kylkeen täysjyväriisiä ja laita annosastioihin. Pakasta. 


Kantta vaille valmis pakastukseen.


Voi veljet kuinka ihanaa oli eilenkin lähteä aamulla töihin yli neljäksitoista tunniksi tietäen, että nappaat vain rasiat matkaan pakastimesta. Ruokatehtailu siis kannatti. Ja takuumaukasta tarjolla ruokatauoille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Klassikko versiointia - itämainen risotto

Jostain syystä risotto jää toistuvasti unholaan ajatuksistani, kunnes sitten yllättäen alan kaipaamaan sitä. Risottoa olen tehnyt eri raaka...