Sarjassamme arjen pelastajat jatkuu - mustikkainen katkarapusalaatti

Kuten aiemmin olen blogiteksteissäni tuonut julki, rakastan salaatteja. Useimmiten ne ovat keittiössäni ruokaisia, silloin kun ne toimivat pääruokana siis. Tästä pääset kurkkaamaan aiempia salaattiohjeita: inkiväärigraavilohisalaatti sitruuna-kookosvinaigretellä ja halloumi-viikunasalaatti. Nyt, kun arki on taas lähtenyt rullaamaan todenteolla, tarvitaan taas nopeita, mutta herkullisia ohjeita makuhermoja kutkuttelemaan. Nyt tulee siis nopean katkarapusalaatin ohje, jossa lähikaupan pakastealtaan katkaravut  sekä kesällä poimitut mustikat pakkasesta pelastivat illan.


Mustikkainen katkarapusalaatti

Mustikkainen katkarapusalaatti
(2 hengen satsi)

200g pakastekatkarapuja
4tl vahvaa chilikastiketta
tilkka oliiviöljyä

6 pientä porkkanaa
puolikas tuorekurkku
pari kourallista luumutomaatteja
½ paprika
1 avokado
5 rkl mustikoita
kourallinen pähkinäsekoitusta

4tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 sitruuna


Ota pakkasesta mustikat sulamaan huoneenlämpöön. Sulata katkaravut myös. Viipaloi porkkana, kurkku, paprika ja avokado sopiviksi palasiksi. Kun katkaravut ovat sulia, käytä ne nopeasti pannulla tilkassa oliiviöljyä ja pyöräytä chilikastikken kanssa sekaisin. Ota ravut pannulta ja anna jäähtyä hetki. Kasaa salaatti lautaselle ja lisää viimeisenä katkaravut ja mustikat. Mausta vielä balsamiviinietikalla ja oliiiviöljyllä sekä purista juuri ennen ruokailua sitruunamehua maun mukaan.

Tästä salaatista saat runsaasti ihoa helliviä rasvoja. Mustikka tuo raikkautta salaattiin ja toimii yllättävän hyvin chilikatkarapujen vastapainona. Nopeus, ravitsevuus sekä maku kulkevat käsikädessä tässä salaatissa. Kokeile arkesi pelastajana myös!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee