Venäläisin vihahtein -borschkeitto hirvenlihasta

Keittoiltamat taasen. Punajuuria löytyy jääkaapista ja hirvenlihaa pakastimesta. Ei siinä pitkään nokka tuhissut, kun ajatus illan ruoasta syntyi; hirviborsch. Eihän siihen autenttiseen borsch-keittoon hirvenliha kuulu, tiedän. Mutta hei, mitä sitten. Ei tässä nyt autenttista haettukaan, vaan makua blogin teeman mukaisesti. Huuruavaa keittoa ei nyt tarjoilla smetanakaan kera, vaan kevennetysti tietysti!

Hirviborsch

Hirviborsch
(4 annosta)

400g hirven jauhelihaa
8 pientä punajuurta
2 isoa porkkanaa
1 keltasipuli
1 kokonainen valkosipuli
2dl kuohuviiniä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 kasviliemikuutio (luomu)
½ dl punakaalisäilykettä (etikkaliemessä)
6 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
1rkl piparjuuritahnaa
1tl meiramia
2tl timjamia
2rkl sellerijauhetta
1tl muskottipähkinää
merisuolaa
mustapippuria

vettä
oliiviöljyä

Kuori punajuuret, porkkanat ja sipulit. Raasta ne. Kuullota sipulit, punajuuret ja porkkanat oliiiviöljyssä kasarissa ja lisää joukkoon kuohuviini ja omenaviinietikka. Laske lämpöä hieman ja anna tekeytyä hetki. Lisää muskottipähkinä, sellerijauhe ja punakaalisäilyke sekä runsas määrä vettä ja kasvisliemikuutio. Lisää lämpöä taasen. Ripsauta joukoon piparjuuritahna, laakerinlehdet, maustepippurit ja yrtit. Kiehuta miedolla lämmöllä. Paista hirvenliha pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää liha keittoon. Lisää tarvittaessa vettä välillä. Keitä keittoa niin kauan kun juurekset ovat hivenen ylikypsiä ja varmista suola. Lisää tarvittaessa. Viimeistele keitto ennen tarjoilua runsaalla nokareella turkkilaista jugurttia.

Vaikka nyt itse sanon, oli kyllä yksi maittavimmista borschkeitoista mitä olen syönyt. Tämän kyljessä toimisi varmasti myös blinit tai syrnikit. Nyt en niitä tehnyt. Kauraleipäkin oli oikein bueno!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee