Aarteita kaapista; purkki tonnikalaa! - Uunijuurekset tonnikalatahnalla

Tänään oli kaapin kaivelu päivä! Purkkitonnikalaa on yleensä aina kaapissa ikään kuin hätävarana (tietenkin säilyvyyden kannalta) Se on hyvää sellaisenaan, tai siitä saa nopeasti kunnon aterian loihdittua. Tässä ruoassa kaksi lempparilistalle kuuluvaa ruokalajia yhdistyy, ja vieläpä melko vaivattomasti.


Uunijuurekset tonnikalatahnalla


Uunijuurekset tonnikalatahnalla
(2 annosta)

5 pientä punajuurta
5 porkkanaa
½ bataatti
suolaa
jeeraa
pistaasiölyä

Viipaloi kasvikset mieleiseksesi. Sekoita mausteet ja öljy huolellisesti niihin. Anna vetäytyä n. 10min. Paahda 200-asteisessa uunissa 40-45min., kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.

tonnikalatahna

1 prk tonnikalaa
1dl raejuustoa
½ dl kreikkalaista jugurttia
1/4 punasipuli
½ limen mehu
suolaa
pippuriseosta

Pilko sipuli ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki aineosat keskenään ja anna maustua sen tovin jääkaapissa kun juurekset ovat valmiita.


Osui ja upposi.
Hätävarat kaapissa tekivät taasen kunniaansa. Onko sinulla jotain supernopeita ja maistuvia "kaapinpohja-reseptejä"  taskussasi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee