Ruokaisat salaatit sarjassamme jatketaan..-basilikatofusalaatti curryjugurttikastikkeella


Taas sitä päästään salaattiruokiin, joista niin niin pidän. Ehkä sen havaitsitkin jo aiemmista blogikirjoituksistani. Jos et, niin tästä pääset kurkkaamaan; mustikkainen katkarapusalaattiinkiväärigraavilohisalaatti sitruuna-kookos vinaigretellähalloumi-viikunasalaatti. Nyt salaatista ruokaisan teki tofu, johon minulla on viha-rakkaus-suhde. Kun kaupassa tartuin tofu-pakettiin, mielessäni kävi yksi parhaimmista tofuista mitä olen koskaan maistanut ja sitten vastakohtana yksi kauheimmista tofuista! Laitoin tofun takaisin kylmäkaappiin ja sitten joku vimma sai minut tarttumaan siihen uudestaan. Niin se päätyi ostoskoriin ja nyt sitten lautaselle. Tämänkertainen ei ollut suinkaan huono kokemus; tofu oli valmiiksi marinoitu ja päämakuna toimi basilika.


basilikatofu-salaatti curryjugurttikastikkeella


Basilikatofu-salaatti curryjugurttikastikkeella
(2 annosta)

200g tofua (basilika -marinoitua)
nippu jääsalaattia
2 isoa kourallista miniluumutomaatteja
½ paprika
½ tuorekurkku
1 avokado
1 kiwi-hedelmä
kalamata oliiveja
kourallinen kuorimattomia manteleita

tilkka oliiviöljyä

curryjugurttikastike:

1 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl vahvaa currya
1tl kurkumaa
merisuolaa

Tee ensin kastike maustumaan sekoittamalla kaikki aineosat keskenään. Kasaa sitten viherosio lautaselle mieleisesti. Salaatin kokoamiseen liittyy mielestäni taiteilijan vapauden sallimat rajat. Kuten myös tässä salaatin presentaatiossa voimme todeta! Paista tämän jälkeen paloiteltu tofu pannulla tilkassa oliiviöljyä ja laita lämpöinen tofu annoksen päälle. Lisää kastiketta. Ripottele vielä manteleita päälle.

Ei siinä pitkään mennyt tuhotessa.

Mitä tämä salaatti tarjosi ruokaelämyksenä. Noh, uuden tofu annin kokemuksien jonoon. Lisäksi sen, että salaattisoossi voi olla varsin maukasta noinkin helposti. Ja tottakai, tuoreiden raaka-aineiden maku ei koskaan petä. Ja niin, tottakai. Kalamata-oliiveihin en koskaan kyllästy!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee