Makuja maailmalta - lohta meksikolaisittain


Lohi on kuulunut vuodesta toiseen suosikkikaloihini, jota tulee syötyä jossain muodossa lähes viikottain. Tyypillisimmin lohta tulee kypsennettyä nopeasti pannulla vähäisin maustein. Nyt kuitenkin kaipasin loheen makuja maailmalta; meksikolaistyyppinen lohi mielessä! Kalaruoat ovat yleensä nopeita, ja niin tämäkin. Tämä on maistuva arkiruokatyyppinen kalaruoka, maistuvasti.

Lohta meksikolaisittain

Lohta meksikolaisittain
(5 annosta)

700g norjanlohifilee
250g tomaattimurskaa (luomu)
½ valkosipuli (yksikyntinen)
1 jalopeno (tuore)
1 lime
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl jauhettua korianteria
merisuolaa

Raasta limen kuori ja purista sen mehu. Hakkeloi valkosipuli ja jalopeno pieneksi. Sekoita ne ja mausteet tomaattimurskan joukkoon hyvin. Hiero käsin seos lohifileen päälle ja anna seisoa huoneenlämmössä vähintään puolisen tuntia. Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja paista filettä uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile lohi esimerkiksi salaattipedillä.

Lohta meksikolaisittain
Suomalainen perisynti on mielestäni paahtaa uunilohta aivan liian pitkään uunissa, jolloin kalasta tulee kuivaa ja mautonta. Parhaiten kypsennetty lohi on sisältä mehevä ja kalan luonnollinen kosteus säilyy. Luin joskus jostain, kun kalan pintaan nousee kypsennettäessä "valkoista", hajoaa proteiinit ja se on jo siten ylikypsää. Tämä kala säilytti mehevyytensä oivallisesti ja mausteinen tomaattisoossi hyväili makuhermoja loistavasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee