Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Kaupan hyllyltä on vaikeaa löytää välillä suuhun, mahalle ja "päähän" sopivaa mysliä. Hyvän myslin mittapuuna pidän rapeutta ja makua, mutta myös ravitsemuksellisuutta. Överisokeritmäärät ei kiehdo päivittäisessä ruokavaliossa (paitsi luontaisesti) ja mysli (jos mikä) voi sisältää suuren määrän lisättyä sokeria. Nyt myös mahavaivaisena olen testannyt ruokavaliomuutoksia, ja helpotusta on löytynytkin. Siksi siis lähdin hakemaan maistuvaa mysliä kotona valmistaen. 


Kotikutoinen herkkumysli


Kotikutoinen herkkumysli
(15-20 annosta, makustelijasta riippuen)

8dl kaurahiutaleita (luomu)
1dl hasselpähkinärouhetta
1dl kurpitsansiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
1dl cashew-pähkinöitä
1dl pellavansiemenrouhetta
2rkl siirappia
1rkl muscovadosokeria

1dl kuivattua marjaseosta (vadelmia, punaherukoita, mansikoita)
1½ dl kuivattuja gojimarjoja
1dl kookoslastuja

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät ja rouheet sokerin ja siirapin kanssa keskenään huolellisesti. Laita seos leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. Paahda 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia kerran sekoittaen. Levitä paahdetun seoksen joukkoon marjat ja kookoslastut. Anna jäähtyä ja laita purkkiin. Säilyy hyvin kuivassa muutaman kuukaudenkin.

Tämä mysli ei mahdotonta määrää lisättyä sokeria sisällä. Sokeria on kuitenkin hieman lisättävä rapeuden takaamiseksi. Rakenne ja maku olivat mainioita, ja ehdottomasti ravitsemuksellisesti tiivistä tavaraa! Minulla on tiivis treenikausi menossa ja tällä saa esimerkiksi välipalana hyvää puhtia treeneihin.

Kotikutoinen herkkumysli

Vinkki! Testaa mysliä esimerkiksi kylmän, manteli- tai kauramaidon kera. Nami nam!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee