Vapuksi - banaani-kookosletut maapähkinäkastikkeella ja peruna-tonnikalasalaatti

Vappu, yksi syy taas juhlia. Päivään tai aattoon kuuluu ruokatraditioita kuten munkit, pottusalaatti, sima ja munkit. En ole perso munkeille, onneksi. Vaikka moni muu makea maistuu aina! Siksi siis makeana vaihtoehtona tarjoan gluteenittoman ja maidottoman lettuohjeen. Taas pääsi kookos rooliin, en tiedä miksi, mutta lähiaikoina olen tehnyt paljon kookoksesta. Toivottavasti pian kyllästyn!  Voit katsoa myös aiemmin jakamani banaanilettuohjeen viime vuodelta.  Perunasalaatti taasen uppoaa aina, nyt mennään hieman ruokaisammalla vaihtoehdolla. 

Banaani-kookosletut maapähkinäkastikkeella

Banaani-kookosletut maapähkinäkastikkeella (G, maidoton)
(3 annosta)

3 kypsää banaania
3 kananmunaa
1rkl kookoshiutaleita
1rkl pellavansiemenrouhetta
kookosöljyä (paistoon)

Maapähkinäkastike:

1tl maapähkinävoita (sokeritonta)
4tl kookosmaitoa
1tl sitruunamehua

mansikoita

Muussaa kypsät bananit haarukalla soseenomaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat vispaten. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja pellavarouhe. Sekoita hyvin. Paista letut (n. 5/pannu) keskilämmöllä kookosöljyssä molemminpuolin n. 3min.  Tarjoile lämpöisenä.

Sekoita maapähkinävoi ja kookosmaito hyvin. Voit halutessasi lämmittää maapähkinävoita ennen sekoitusta, jotta se sekoittuu paremmin. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita vielä hetki.

Tarjoile letut kastikkeen ja marjojen kera.

Peruna-tonnikalasalaatti

Peruna-tonnikalasalaatti (G,maidoton)
(4 annosta)

6-8 keskikokoista perunaa
1 vihreä paprika
n. 300g tonnikalaa (purkissa)
n. 100g kalamata-oliiveja
n. 35g kapriksia
n. 70g aurinkokuivattuja tomaatteja
1/4 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
1/4 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria
merisuolaa

Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele ne. Paloittele myös paprika. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja etikka hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita perunat, tonnikala, paprikat, tomaatit, oliivit ja kaprikset. Lisää öljyetikkasitruunaseos ja sekoita huolella. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Nautiskele vaikka raikkaan kuoharin kera!

Herkullista kansainvälistä työväen juhlapäivää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee