Rullaati rallaa - savusiika-pinaattirulla

Kurkkaat jääkaappiin ja siellä on savukalaa ja pinaattia. Eilen söit niistä tehtyä salaattia, mutta eihän nyt jaksaisi samaa toisena päivänä syödä. Sovelletaan ja katsotaan sitten mitä tulee! Tässäpä mainio suolainen vaihtoehto savukalan ystäville. Tarjoile vaikkapa suolaisena palana kahvipöydässä. Tämä on myös melko ruokaisa, joten sopii myös esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltavaksi.

Savusiika-pinaattirulla

Savusiika-pinaattirulla
(n. 12 rullaa)

pohja:

4 kananmunaa
75g pinaattia (tuore)
1dl karkeita vehnäjauhoja
1tl merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
1tl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
½ rkl unikonsiemeniä

täyte:

200g savusiikaa
½ ruukkua korianteria
100g kermaviiliä
½ punasipuli
½ punainen paprika
½ limen mehua
1tl shiracha kastiketta
mustapippuria


Voitele oliiviöljyllä paperoitu pelti ja ripottele unikonsiemenet tasaisesti pellille. Kiehauta pinaatinlehdet suolavedessä n. 3 minuttia. Valuta hyvin. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä mausteet erillisessä astiassa. Siivilöi jauhot kuohkean kananmunavaahdon joukkoon. Kääntele varovasti. Lisää sitten pinaatit varovasti sekoittaen. Kaada seos pellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä ja tee tällä välin täyte. Pilko sipuli, paprika ja korianteri melko pieneksi. Sekoita ruodittu kala ja loput aineosat kermaviilin joukkoon. Sekoita huolelellisesti. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja kääri rullalle kuten kääretorttu. Parhaan maun aikaansaamiseksi anna levätä jääkaapissa yön yli ja tarjoile sitten.


Minkälaisia suolaisia herkkupaloja loihditte keittiössänne? 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee