Ihanat ja iisit maut maailmalta kotikokkailuun - helppoa kormaa ja masalaa

Intialaishenkinen ruoka on ollut vuosia mieleeni. Muistan, kun harjoittelin tekemään mm. naan-leipää kotosalla...sähköuunissa. Kyllä, sähköuunissa. Olin aivan varma, että sähköuuni ei ikinä tulisi kunnioittamaan tätä ihanaa leipää, kun sitten löysin kultaisen keskitien ohjeeseeni. Kotikokkailussa slowcooking intialaistyylistä ruokaa on tullut laitetettua runsaasti. Nyt kuitenkin halusin tällä kertaa  jakaa  perushelpot ja varmat ohjeet kormaan sekä tikkamasalaan. Ohjeet sopivat hyvin myös arkitoteutukseen!

Kanakorma

Kanakorma
(6 annosta)

600g broilerinfileitä
2 rkl garam masalaa
1 rkl korianterijauhetta
1rkl juustokuminaa (jeeraa)
½ rkl suolaa
1 valkosipuli (yksikyntinen)
pala inkivääriä
1 keltainen chili
1 punainen chili
1 dl paahdettua mantelimaitoa
150g bulgarian jugurttia

2rkl sesamöljyä


Paloittele broilerinfileet ja kuori valkosipuli sekä inkivääri. Pilko valkosipuli, inkivääri ja chilit. Kuullota kuivia mausteita hetki pannulla sesamöljyssä (garam masala, korianterijauhe, juustokumina) ja lisää sitten valkosipuli, chilit sekä inkivääri. Kuullota vielä hetki. Lisää sitten broileri. Paista pinnat kiinni ja lisää suola. Kaada seos uunivuokaan ja lisää mantelimaito sekä bulgarian jugurtti. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoile esim. basmatiriisin kera.


Kanaa ja linssejä tikka masala

Kanaa ja linssejä tikka masala
(6 annosta)

400g broilerinfileitä
3dl punaisia linssejä (valmiiksi keitetty)
500g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
5 valkosipulin kynttä
iso pala inkivääriä
1 punainen chili
3 rkl tikka masala -mausteseosta
1 rkl vahvaa currya
1 rkl jauhettua korianteria
1rkl garam masalaa
1,5 rkl soijakastiketta


Paloittele broileri. Kuori valkosipuli ja inkivääri. Pilko ne ja chili. Sekoita kaikki aineosat broilerin kanssa ja lisää ne uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Tarjoile esim. naan-leivän ja tuoreen pinaatin kera. Testaa ruokaa myös siten, että annat seoksen vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen kypsennystä. Maut voimistuvat entisestään!

Testaa reseptit myös ilman lihaa. Käytä esimerkiksi papuja, linssejä, härkistä, nyhtökauraa tai muuta sellaista broilerin tilalla. Toimii takuuvarmasti!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee