Suosikkimme jauheliha - mausteinen lihapullakastike couscousin kera

Jauheliha kuuluu meidän suomalaisten suosikkeihin. Saahan siitä nopeasti ja näppärästi valmistettua maukkaita ruokia. Erityisesti arjen puhinassa se on oiva valinta. Jauhettua lihaa löytyy laadultaan laidasta laitaan ja koska joskus olen jauhelihan valmistusta päässyt todistamaan paikan päällä, suosin valinnoissani usein paistijauhelihaa. Niin tänäänkin. Lihapullat kuuluu vakkariruokiini, mitä perusseteissä keittiössäni pyörii. Maustamalla niistä saa kuitenkin joka kerta tarvittaessa erilaisia.


Mausteinen lihapullakastike couscousin kera


Mausteinen lihapullakastike couscousin kera
(n. 4 annosta)

lihapullataikina:

n. 500g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulin kynttä
1 tuore jalopeno
½ rkl korianterin siemeniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl savupaprikajauhetta
1rkl lipstikkaa
1tl sellerijauhetta
merisuolaa

oliiviöljyä

Pilko valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki mausteet kananmunan kanssa sekaisin. Sekoita huolellisesti vaivaten seos jauhelihan kanssa. Anna taikinan maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

kastike:

500g paseerattua tomaattia
1 keltasipuli
½ rkl kurkumaa
1rkl parmesan-juustoa
1rkl siirappia
merisuolaa

parmesan-juustoa
tuoretta korianteria
couscousia

Kun lihapullataikina on hyvin maustunut, ota se lämpenemään jääkaapista huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen paistoa. Pyöritä taikinasta pullia vedellä kostutetuin käsin. Paista lihapullat oliiviöljyssä melko kuumalla pannulla, nopeasti pinnat ruskistaen. Laita ne uuniastiaan. Hyödynnä paistovaiheessa syntyneet maut käyttämällä samaa paistinpannua kastikkeen valmistukseen. Lisää tarvittaessa pannulle hivenen oliiviöljyä. Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää joukkoon kurkuma. Lisää sitten paseerattu tomaatti, raastettu parmesan-juusto sekä siirappi. Lisää suolaa maun mukaan. Kaada kastike lihapullien päälle uuniastiaan ja raasta pinnalle vielä kerros parmesan-juustoa. Anna lihapullakastikkeen tekeytyä 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Valmista couscous paketin ohjeen mukaisesti. Korianterin ystävänä tuore korianteri kruunasi annoksen maut. Lisukkeena toimii hyvin myös erilaiset pastat tai riisi. Tai joku herkullinen leipä! Testaa myös lehtikaalicouscous.


Mausteinen lihapullakastike couscousin kera

Nautinnollista ruokaviikkoa kaikille, täällä ei nauttiminen lopu koskaan!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perinneruokaa kalastellen - tönkkösuolatut muikut

Naminam - Kotikutoinen herkkumysli

Tee se itse- inkivääri-hunaja-sitruunatee